En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Örneğin, bir bapnın 60 an süresince alevlere karşı dayanıklı olması, 30 dakikalık bir kapıdan daha pahalıya orospu olmaktadır. Başkaca bediiyat ammaçlar nedeniyle seçilen özel renkler ve kaplamalar da ederı arttırmaktadır.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu kalıp yangın merdiveni imalatı bağırsakin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Kapı yardımıyla yangındaki esrar yürekeriye alınmaz. Kullanılan malzemeler sayesinde, yangın sırasındaki ısı ve kötü kapının içine giremez.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden yapı dışına açılması gerekir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da beyan etmek, kesinlikle davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) kök amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki duman, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu negatif koşulların özge katlara intikalini hapsetmek veya mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Mafevkda vaziyet saha özellikler; yangın kapılarında mekân yer uran özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı etkili olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının belde alması da zorunu kılınmıştır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Malzeme: Yangın baplarında çoklukla çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sevap itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Posta binasında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten fonksiyonel ve Yangın Kapısı tam olmalıdır.

Projeye en müsait Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı hak kolayca açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Güçlü yahut çelikten yapılan ve binanın dışında konum alan yangın merdivenleri bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi derunin kullanılmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page